> gemeente met elkaar > andere groepen

Andere groepen

Andere groepen: seizoen 2018-2019

Gemeentekoor
Het koor hoopt het komend seizoen weer van start te gaan.
We zingen waarschijnlijk weer bij de herdenking van overledenen (25 november) rond de Kerst en rond Pasen. Je kunt je per blok opgeven. De repetities zijn na de zondagse kerkdienst, ongeveer van 11.30 tot 12.30 uur. Degenen die eerder meededen krijgen bericht over de start van de repetities; die is waarschijnlijk in de eerste helft van oktober. Nieuwe zangers en zangeressen zijn zeer welkom en mannen in het bijzonder.
Plezier in het zingen staat voorop, maar we werken ook aan muzikale kwaliteit en tekstbeleving. Daarom is belangrijk dat je zoveel mogelijk aan de repetities meedoet.
De start is in oktober 2018.†

Comforter-makers
In 2018 is er vanuit de MERK opnieuw een transport hulpgoederen naar het Midden-Oosten vertrokken. Honderden paren sokken, comforters (eenvoudige quilts) en duizenden schoolkits vonden hun weg naar de Syrische vluchtelingen daar.

Maar helaas is het niet genoeg.....

Lees meer

Vaste-activiteiten commissie
Deze commissie organiseert ieder jaar een aantal vaste activiteiten in de gemeente, zoals het Paasontbijt op Paaszondag voor de dienst. Afgelopen jaren trok dit meer dan 100 mensen.†
Eenmaal in de twee jaar wordt er een gemeenteweekend in Dopersduin in Schoorl georganiseerd in september/oktober. In de tussenliggende jaren is dat een startdag rond een thema.†
Verder worden er regelmatig sprekers uitgenodigd om lezingen in onze vermaning te geven.

PR-commissie
De PR-commissie† zorgt voor de communicatie binnen en buiten de Doopsgezinde gemeente Leeuwarden.
Binnen de gemeente houdt zij zich bezig met het ontwerpen van de huislijn, het ontwerpen van verjaarskaarten, kerstkaarten, kaarten bij de herdenking van de overledenen en bij de viering van doopjubilea. Verder zorgt zij iedere week voor de liturgie, en voor berichtgeving aan de leden in geval van overlijden of bij urgente andere berichten.
Naar buiten toe verzorgt de commissie het noodzakelijke publiciteitsmateriaal voor bijzondere diensten, tentoonstellingen en lezingen, open kerk, algemene informatie over de vermaning en over de gemeente, zowel in fysieke vorm (posters, flyers, folders) als ook in de vorm van publiciteit naar pers en omroep.

laatste update: oktober 2018


koor

Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl