> gemeente met elkaar > broederkring

Broederkring

In één van de Gemeenten die ik (H.Th. Ament) mocht dienen, zei een zuster serieus: ”De zusterkring is de kurk waarop de Gemeente drijft”. Ik heb hier niet op gereageerd. Soms moet een mens zijn mond maar houden. De Gemeente – en daarin de Broederkring – ‘drijft’ op de Wind/Geest en het Woord van God. Elke vorm van op eigen schouderklopperij zij ons vreemd. Afgelopen seizoen mochten we ons verheugen over een rustig aan groeiende groep die zich schaarde rond de tafels. Wie mij kent weet dat ik zeer onbetrouwbaar ben inzake cijfers en getallen, dus die noem ik niet. Maar – en ik kan alleen maar voor mijzelf spreken – ik ervoer de sfeer als goed, en ging en ga er graag naar toe. Waarom? Weet ik niet precies … Misschien omdat ik er altijd een sfeer proef van willen leren luisteren naar elkaar en naar wat we elkaar te vertellen hebben over wat ons beweegt en bezig houdt? 

De laatste zaterdag van oktober mogen wij de Landelijke Broederkringedag organiseren. De organisatie is rond, en we zien er naar uit. In Onderweg leest u t.z.t. wel hoe het was, de dag over ‘Mienskip’ waarover Oeds Westerhoff het zal hebben.

Als we elkaar weer spreken (dinsdag 11 september), gaan we een jaar agenda opstellen: wie gaat, kan, en wil, wanneer, het waarover, hebben met elkaar? Ooit klaagde iemand: ‘waarom wordt er zo weinig expliciet over het geloof gesproken in de broederkring?’ Tsja, als je spreekt heb je het toch ook niet alleen maar en voortdurend over je ademhaling? Maar daarom halen we wel degelijk adem … Het zou niet best zijn als we dat niet deden … Ik verheug me bij voorbaat over komend winterwerkseizoen. Kom eens een kijkje nemen? Welkom!


Terug naar gespreksgroepenoverzicht

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl