> oergong > activiteiten

Activiteiten

 
 

Openingstijden van OERGONG (2018-2019) 
Vrijdag (marktdag) om 12.30 uur voor een korte viering van zo’n half uur, die bestaat uit muziek, lezing, stilte en muziek.

Zaterdag van 14.00 – 16.00 uur: Open Oergong. De kerk is tegelijk open.
U kunt dan de ruimte op uw gemak bekijken, de stilte opzoeken, kaarsje branden, wat lezen of in gesprek.

Er ligt een gasten- en/of gebedenboek, waar u iets in kunt schrijven over het Huis, over uw ervaring, of een gebed, wat dan zondag in de kerk met de gebeden meegenomen wordt.
 

Meditatief moment op vrijdag/marktdag
Elke vrijdag is er van 12.30 - 13.00 uur een moment om stil te staan in de Oergong. Dit meditatieve moment bestaat uit muziek, lezen van een korte tekst uit ‘Het ritme van de tijden’ van Alberte van Ess en Lex Boot, stilte van 5 minuten en opnieuw muziek. Daarna kan een lichtje worden aangestoken met een wel of niet uitgesproken (gebeds)intentie. 

Data: Elke vrijdag
Tijd: 12.30-13.00 uur

Meditatiegroep “Kennismaken met de Geestelijke Weg”

Een cursus om kennis te maken met de geestelijke weg in zeven bijeenkomsten.           Leiding: Tjitske Hiemstra en Siena Cnossen (predikant PKN)

Hoe kom ik dichter bij God of de Bron van het leven? Hoe leef ik gelukkiger en meer in balans? Vele mensen vóór ons zijn in hun leven hiernaar op zoek gegaan. Woestijnmonniken en begeleiders uit de christelijke traditie beschrijven hoe mensen die weg zijn gegaan; wat hen hielp en wat valkuilen blijken te zijn. Tijdens de zeven avonden maken we kennis met de vijf stappen op de geestelijke weg die zij onderscheiden en we voegen er een eigentijdse zesde stap aan toe. 

We werken met de brochure “Afstemmen op de Eeuwige. Meditatie en bezinning op je geestelijke weg”, waarin teksten en beelden uit de traditie ons de weg wijzen. Je merkt gaandeweg, dat ze je meer open maken om de Eeuwige en zijn weg met jou op het spoor te komen. De avonden starten met stilte en meditatie rond een tekst van Etty Hillesum naast een tekst uit de Bijbel. Op deze wijze ontdekken we telkens een stap op de geestelijke weg. We beoefenen verschillende vormen van meditatie en creatieve werkvormen. Tenslotte delen we onze ervaringen met elkaar. 

De cursus staat open voor iedereen, die zich hierdoor aangesproken voelt. Wie er meer over wil weten, kan via een (telefonisch) gesprek kijken of deze cursus past op dit moment van je leven. Het is belangrijk om alle bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Kosten: 50 of 60 euro (als dit een probleem is, ga dan in overleg met Tjitske Hiemstra). Je ontvangt de brochure van Corinne Groenendijk en cursusmateriaal voor thuis. Koffie en thee is inbegrepen, evenals de begeleiding.

Aantal deelnemers op de woensdagavond en de donderdagochtend zijn maximaal 10 per groep. Vanwege de verschillende werkvormen is Oergong te klein en wordt de cursus gegeven in de Gemeentezaal.

 Opgave en inlichtingen: Tjitske Hiemstra 

Data: woensdagavond 3 oktober, 7 november, 5 december, 6 februari, 6 maart, 3 april, 15 mei.

Tijd:  19.30 - 21.30 uur 

Data donderdagochtend: 11 oktober, 8 november, 13 december, 14 februari, 14 maart, 11 april, 23 mei

Tijd:   10.00 – 12.00 uur

 

Stilteavonden

Komend seizoen starten we met vier Stilteavonden in Oergong. Het is een aanvulling op de wekelijks bijeenkomsten op de vrijdagmiddag. Om via meditatie tot lichamelijke en geestelijk rust te komen en tot bezinning. Om verdieping te ervaren in onze geloofservaring.   Jezelf iets langer terugtrekken uit de hectiek van alle dag door via Stilte meer in verbinding te komen met jezelf en het hogere. 

Leiding:          Minke van der Meulen-Heida
Data:             dinsdag 30 oktober, 27 november, 19 februari en 26 maart. 
Tijd:               20.00 - ongeveer 21.00 uur 

 

Waar wil jij aan werken of bij stilstaan bij de 40 dagentijd?

In de Oergong willen we op 6 maart, Aswoensdag, stilstaan bij het begin van de 40 dagentijd. Stilstaan bij wat je wel en/of juist niet wil doen in de komende tijd onderweg naar Pasen.
Op woensdag 3 april willen we bij elkaar komen om elkaar tot steun te zijn in waar je aandacht naar uitgaat in deze 40 dagen periode. Om uiteindelijk in de stille week op woensdag 17 april nogmaals samen te komen om met elkaar te delen wat deze weken ons gebracht hebben.
De avonden beginnen om 19.30 uur.
Kan of wil je maar één avond aanwezig zijn, ook dan ben je van harte welkom.

laatste update 2019/02/14


Oergong

Agenda

08-12-2022 10:00 uur Beeldmeditatie (Oergong)
 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2022 Doopsgezind.nl