> oergong

Oergong

 
 

Huis van Bezinning en Bezieling: Oergong

De naam ‘Oergong’ geeft de overgang aan van de drukte van de Wirdumerdyk naar de stilte van het Menno Simonsplein met haar bezinningsruimte. Het is tegelijk een overgang van buiten naar binnen, van je hoofd naar je hart. Oergong heeft als doel een venster op de wereld te zijn en een brugfunctie te vervullen tussen onze doopsgezinde gemeente en de binnenstad van Leeuwarden en omgeving. Voor de mens die zoekt naar spiritualiteit willen we naast kerkdiensten ook andere vormen bieden, zoals stilte en christelijke meditatie. In de vermaning en Oergong liggen folders en een verzoek om ‘Stiper’ te worden. U kunt deze meenemen en verspreiden. De kerngroep rond het Huis van Bezinning en Bezieling bestaat uit: Geeske Bies, Minke van der Meulen-Heida, Joke Sprey en Tjitske Hiemstra. Hebt u ideeën of vragen spreek dan één van hen eens aan!

Zeven jaar geleden werd het oude FDS-kantoor geheel nieuw ingericht tot een Huis van Bezinning en Bezieling. Inmiddels is Oergong een essentieel deel van onze gemeente geworden. In Oergong vindt elke vrijdag een meditatief moment plaats met gemiddeld zo’n acht deelnemers. Velerlei activiteiten worden georganiseerd of geïnitieerd, zoals lezingen, Iona-zangmiddag, labyrint lopen, stilteavonden en Kennismaken met de Geestelijke Weg.

 

Meditatief moment op vrijdag/marktdag

Elke vrijdag is er van 12.30-13.00 uur een moment om stil te staan in Oergong. Dit meditatieve moment bestaat uit muziek, lezen van een korte tekst uit ‘Het ritme van de tijden’ van Alberte van Ess & Lex Boot, stilte van vijf minuten en opnieuw muziek. Daarna kan een lichtje worden aangestoken met een wel of niet uitgesproken (gebeds)intentie, omdat het fijn is iets van je gevoelens en gedachten te delen. Mensen ervaren dit half uur als ‘een rustmoment in de drukke week, waardevol moment van samenzijn in geloof’. 

(update sep 2018)


Oergong

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl