> taizé - vieringen

Taizé - vieringen

 
 

Beste mensen,

Het is raar om je te realiseren hoe snel je aan een nieuwe situatie went. En hoe snel iets wat eerder normaal was, nu bijzonder lijkt. 
De foto hierboven toont een viering in de kerk van Taizé. Veel mensen, die elkaar opzoeken om verbondenheid te voelen met elkaar en met de drijvende kracht onder, achter en boven ons leven, die we God noemen. Een beeld dat nu opvalt, nu de anderhalve meter afstand de norm geworden is en we, hoe noodzakelijk ook, met een boog om elkaar heen lopen. 

Zoals zoveel dingen die momenteel niet door kunnen gaan, geldt dat ook voor de Taizégebeden in Leeuwarden. Die momenten van rust in de stad en in jezelf, die momenten van muziek en je laten meevoeren, die momenten van gebeden die je over je heen kunt laten komen...het spijt ons dat we die op dit moment moeten staken. 

Wat er wél is, dat zijn de dagelijkse gebeden vanuit de communiteit in Taizé zelf. Iedere avond om 20.30 uur is er een kleine viering die live uitgezonden wordt op Facebook. Een paar links: 

De Facebook pagina van Taize: https://www.facebook.com/taize
De website waar je de liederen en lezingen voor die avond vindt: https://www.taize.fr/en_article27540.html
De lezingen: https://www.taize.fr/en_article1854.html
De vieringen zijn ook later terug te kijken. 

Ik hoop dat deze kleine en intieme gebedsmomenten je helpen om je verbonden te voelen met de Ander. Wie dat ook zijn mag. 

Hartelijke groet, 
namens de voorbereidingsgroep Taizé Leeuwarden,

Jelle Waringa

 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl