> agenda

Agenda

 
20 september 2020, 15:00 uur

Vocaal drieluik, verhalen op muziek (2)

Kerk

Zwanenzang van een acteur

Het verhaal staat centraal in het Vocaal drieluik in 2020. Het tweede concert uit de serie is vanwege de Corona uitbraak verplaatst van zondag 15 maart naar zondag 20 september. 

De monoloog ‘Labutí Piseň’ (Het gezang van de zwaan) van de Tsjechische componist Jiří Pauer is gebaseerd op een verhaal van Anton Tsjechov.

Een acteur heeft zojuist zijn allerlaatste voorstelling gespeeld, want hij gaat met pensioen. Het afscheidsfeestje is voorbij en niemand mist hem. Hij is alleen achter gebleven in het theater en meent dat de souffleur hem gezelschap houdt. Hij overdenkt zijn leven en realiseert zich dat hij alleen maar voor zijn kunst heeft geleefd en daarbuiten niets heeft…. 
 
We maken de aangrijpende voorstelling mee waarin hij een soldaat speelt die als vaandeldrager naar het front gaat. De muziek hiervan is in 1944 geschreven door Viktor Ullmann die in Auschwitz is gestorven. Pikant detail is dat de hoofdpersoon een voorvader is van de tekstdichter Rainer Maria Rilke.

De aanbevelingen van het RIVM worden gevolgd. Daarom is er ook geen pauze. U heeft geen vrije keuze van zitplaats maar wordt naar uw zitplaats begeleid door stewards.

Sven Weyens, bas-bariton en verteller
Rixt van der Kooij, piano 

Jiří Pauer (1919-2007): Schwanengesang (1973)
Viktor Ulmann (1898-1944): Die Weise von Liebe und Tod des Cornets Christoph Rilke (1944)

0 Een combinatie van opera, declamatie en toneel.

Let op: dit concert vindt plaats in de Doopsgezinde kerk, Wirdumerdijk 18 in Leeuwarden.

Website: www.vocaaldrieluik.nl 


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl