> agenda

Agenda

27 september 2020, 15:00 uur

Jubileumconcert componist Dirk Dekker

Kerk

Jubileumconcert componist Dirk Dekker

Op zondagmiddag 27 september om 15:00 vindt in de Doopsgezinde kerk aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden een bijzonder concert plaats: het jubileumconcert ter gelegenheid van de 75e verjaardag van componist Dirk Dekker.
Dirk Dekker, geboren in 1945 in Den Haag, woont en werkt al meer dan 40 jaar in Friesland. Zijn oeuvre strekt zich uit van kamermuziek tot opera, van werken voor koor tot elektronische muziek.
Tijdens dit jubileumconcert wordt zowel zijn vroegste als meest recente werk ten gehore gebracht. De Sonatine voor klarinet en piano uit 1967, maar ook het werk Beyond the rainbow uit 2018, gecomponeerd in opdracht van het Colori-ensemble.
En de jubilaris zit nog steeds niet stil: eind oktober gaat in het Koepeltheater in Leeuwarden zijn opera Faster than light? in premieĚre, met in de hoofrollen o.a. de Friese zangers Ben Brunt (bariton), Roele Kok (tenor) en Elizabeth Kooy (sopraan).
Wilt u meer te weten komen over Dirk Dekker? Kijk dan eens op de website van het Frysk Muzyk Argyf (www.fryskmuzykargyf.nl) en kom luisteren op zondag 27 september!

In verband met de Corona-crisis is reserveren verplicht. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@fryskmuzykargyf.nl, onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. Als u met meerdere personen wilt komen, vermeld dan ook de namen van de overige bezoekers. 
 
De toegang is gratis, maar een vrijwillige (contante) bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. 


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2021 Doopsgezind.nl