> agenda

Agenda

28 augustus 2020, 20:15 uur

Concert Goldberg Variaties met Pieter-Jan Belder

Kerk

Vrijdag 28 augustus 2020 – 20.15 – Doopsgezinde Kerk Leeuwarden
 
Aria mit 30 Veränderungen ‘Goldbergvariaties’ – BWV 988
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Pieter-Jan Belder
klavecimbel
 
De Goldbergvariaties is een reis door een mensenleven. De Aria staat voor geboorte en dood. Je kan de Aria ook zien als een zon die opkomt en ondergaat. In de variaties proef je de vreugden en het verdriet van het bestaan. De zestiende variatie is een keerpunt, dan krijgt het ‘verhaal’ een andere wending. En zo kent elk deeltje zijn eigen karakter. In de zeventiende hoor je kinderen ravotten op het schoolplein. De eenentwintigste is een rouwstoet. In de vijfentwintigste bereik je het diepste dal van verdriet, één variatie later laat Bach ons er weer uitklimmen.
 
Pieter-Jan Belder
‘Slim articulerend en handig timend stuurt Belder klaviermuziek met beheerste schwung de wereld in.’ Geniet van dit meesterwerk gespeeld door de virtuoze en sprankelende klavecinist.
Pieter-Jan Belder studeerde blokfluit en klavecimbel aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. In 1990 behaalde hij voor beide instrumenten het diploma Uitvoerend Musicus. Sindsdien treedt hij veelvuldig op in binnen- en buitenland. Vanaf 1991 maakte Belder meer dan 130 cd-opnames waarmee hij internationale erkenning en bekendheid als klavecinist verwierf. Belder is als continuospeler actief in diverse ensembles, waaronder de Nederlandse Bachvereniging, het Orkest van de 18e Eeuw en zijn eigen ensemble Musica Amphion.
 
                --------------
 
 
Entree € 20

Reserveren verplicht!

Kaartverkoop: info@appassionata-leeuwarden.nl

 

Vanwege de Corona-regels heeft U geen vrije keuze van zitplaatsen en dienen aanwijzingen van de beheerder te worden opgevolgd.


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl