> agenda

Agenda

 
5 februari 2020, 20:15 uur

Concert Holland Baroque met violiste Aisslinn Nosky

Vermaning Leeuwarden

Speelse barok - een avond rondom Telemann;  5 februari 2020

De violiste Aisslinn Nosky uit Canada is te gast bij Holland Baroque

Elk deel van Telemann, de componist vol humor en verbeeldingskracht, virtuositeit en poëzie, is een miniatuur op zich. Dit wordt een concert vol 18e -eeuwse pareltjes.
Natuurlijk kunnen Holland Baroque en Nosky het niet laten Telemann’s voorliefde voor volksmuziek te laten horen. Haal je hart op bij airs, hornpipes, tambourins, rigaudons en murkys.
 

Aisslinn Nosky wordt geroemd om haar dynamische en veelzijdige vioolspel. Ze is actief bij ensembles als Händel and Haydn Society en Tafelmusik. Haar optreden is echt iets om naar uit te kijken: ‘Deze charismatische violiste is niet alleen een publiekslieveling vanwege haar fantasierijke interpretaties en verzengende techniek, maar ook door haar outfits en een podiumpresence waar Mick Jagger jaloers op zou kunnen zijn’, aldus de Boston Classical Review.
Precies de juiste persoon en de juiste benadering voor Telemann, die inspiratie opdeed in rumoerige kroegen en op dorpspleinen, en volksmuziek tot zijn tweede natuur maakte.
 
Holland Baroque is een eigenzinnig barokorkest dat op hun instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment.
Holland Baroque werkt sinds haar oprichting in 2006 samen met vele solisten, componisten, koren en theatermakers. Ontmoetingen met muzikale gasten mondden regelmatig uit in warme vriendschappen en ontsloten nieuwe klankwerelden.
Oprichters Tineke en Judith Steenbrink zijn als artistiek team het kloppend hart van het ensemble. Deze baroktweeling bewaakt de klank van het ensemble, maakt eigenzinnige programma’s en herschrijft repertoire naar de hand van Holland Baroque. Na jaren van muzikale ontmoetingen is het ons glashelder: barok is op vele plekken te vinden. Barok is nu.
 
                    -------------
 
Entree € 22,50
Kaartverkoop www.harmonie.nl en ’s avonds in de kerk
 
Meer informatie: www.appassionata-leeuwarden.nl
 
Met vriendelijke groet,
Saakje Zijlstra
Stichting Appassionata

Concert


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl