> agenda

Agenda

21 oktober 2018, 15:00 uur

Henk Kroes geeft Preek van de Leek in DG Surhuisterveen

Vermaning Surhuisterveen

Preek van de leek met Henk Kroes in Doopsgezinde kerk Surhuisterveen

Zondag 21 oktober zal Henk Kroes komen preken in Surhuisterveen.

Henk Kroes, boerenzoon, werd in 1938 geboren in Terkaple, verhuisde in 1947 naar GoŽngahuizen. Na de HBS en de HTS te hebben gevolgd, studeerde hij in 1969 af aan de TU in Delft. Daarna was hij dertien jaar werkzaam bij Provinciale Waterstaat in Leeuwarden en van 1982 tot 1997 directeur van de natuurorganisatie It Fryske Gea. De meeste mensen zullen hem kennen als voormalig lid van het bestuur van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden, waar hij vanaf 1994 voorzitter was. Sinds 2012 is hij voorzitter van het bestuur van de Stifting Nijkleaster in Jorwert.

Kroes is een verwoed fietser, zowel tijdens vakantieritten als tochten voor een goed doel. Hij doorkruiste de VS van kust tot kust, peddelde van Vladivostok naar Scheveningen en reed van Bolsward naar Accra in West-Afrika. Met deze laatste tocht werden onderwijsprojecten in westelijk Afrika gesteund. De laatste jaren is de fiets ingeruild voor de wandelschoenen. Zo liep hij twee jaar geleden de Elfstedentocht en de Vierdaagse en vorig jaar nog de Camino Frances, van St. Jean naar Santiago de Compostella.

Vanuit de Doopsgezinde kerk zal Henk Kroes ons meenemen in zijn verhaal waarin zijn passie voor het fietsen en wandelen, zijn innerlijk geloofsleven en zijn huidige voorzitterschap van de Stifting Nijkleaster onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Ieder is welkom op zondagmiddag aan de Gedempte vaart 25.

Aanvang: 15.00u. Aansluitend is er koffie en thee en gelegenheid tot ontmoeting.

Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten.

Informatie:†

Email: wgtiemersmaveenstra@gmail.com

Preek van de Leek


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl