Agenda

 
 
donderdag 21 maart 2019, 19:30 uur

Lezing Hein Stufkens

Vermaning Leeuwarden

LEZING door Hein Stufkens: GRONDWET VOOR GELUK

De lezing van Hein Stufkens heeft als invalshoek de beroemde Bergrede uit het evangelie van Matteüs; een revolutionaire tekst, die door de eeuwen heen velen heeft geïnspireerd, onder wie Tolstoj en Mahatma Gandhi. Maar het is ook een tekst die op veel weerstand stuitte. Op allerlei manieren hebben theologen en machthebbers geprobeerd de inhoud ervan onschadelijk te maken. Alleen als steeds meer mensen beseffen dat echt geluk niet ligt in de bevrediging van de eindeloze begeerten van het ego, kan er een grote omwenteling in het bewustzijn en daarme in de samenleving komen.

Hein Stufkens (1947) is filosoof, (zen)leraar, dichter en auteur van tal van boeken op het grensvlak van filosofie, religie en dieptepsychologie.
Zijn inspiratie vindt hij in de mystieke tradities van het christendom en van andere grote spirituele stromingen, met name het (zen)boeddhisme, en in de psychologie met een ziel.
Hij woont en werkt, samen met zijn echtgenote, de Sacred Dance docente Brigitte Stufkens-Geerlings, in het door hen gestichte bezinningscentrum La Cordelle te Cadzand.

Datum: donderdag 21 maart
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Plaats: Doopsgezinde kerk, Wirdumerdyk 18
Kosten: € 5,-
Info en opgave: ds. Tj. Hiemstra, tj.hiemstra@hetnet.nl of de koster

 

Klik HIER voor de flyer van deze lezing


Terug
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl