home > oergong > activiteiten

Activiteiten

 
 

Openingstijden van OERGONG
Vrijdag (marktdag) om 12.30 uur voor een korte viering van zo’n half uur, die bestaat uit muziek, lezing, stilte en muziek.

Zaterdag van 14.00 – 16.00 uur: Open Oergong. De kerk is tegelijk open.
U kunt dan de ruimte op uw gemak bekijken, de stilte opzoeken, kaarsje branden, wat lezen of in gesprek.

Er ligt een gasten- en/of gebedenboek, waar u iets in kunt schrijven over het Huis, over uw ervaring, of een gebed, wat dan zondag in de kerk met de gebeden meegenomen wordt.
 

Meditatief moment op vrijdag/marktdag
Elke vrijdag is er van 12.30 - 13.00 uur een moment om stil te staan in de Oergong. Dit meditatieve moment bestaat uit muziek, lezen van een korte tekst uit ‘Het ritme van de tijden’ van Alberte van Ess en Lex Boot, stilte van 5 minuten en opnieuw muziek. Daarna kan een lichtje worden aangestoken met een wel of niet uitgesproken (gebeds)intentie. 

Data: Elke vrijdag
Tijd: 12.30-13.00 uur

 

Meditatiegroep
op donderdagavond of donderdagochtend
Een weg om tot bezinning en bezieling te komen is het deelnemen aan een meditatiegroep in Oergong. Na een ‘intensieve meditatie-training’ in 2008 bieden we elk jaar meditatie aan rond Bijbelteksten vanuit onze rijke joods-christelijke traditie. Aan bod komen o.a. psalmen, de Bijbeltekst van de komende zondag of mystieke tek-sten. We mediteren op de aloude wijze van Lectio Divina. Daarin staan we stil bij de woorden, die bij ons blijven haken en vragen ons af waar dat mee te maken heeft in ons leven. In de stilte komen we tot innerlijk gebed. We komen dichter bij onze Bron en bij wie we ten diepste zijn. De gelezen woorden verbinden we met liederen van Taizé of een ander passend lied.

Leiding en opgave:          Tjitske Hiemstra
Prijs:                               € 5,- per keer
Aantal deelnemers:        10 - 12

 

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl