Nieuws

 
 
4 mei 2018

Henk Stenvers president-elect Mennonite World Conference

In juli 2021 wordt Henk Stenvers voorzitter van Mennonite World Conference (MWC), de internationale organisatie van doopsgezinde en anabaptistische kerken. Tijdens de vergadering van de General Council van MWC in Kenia werd Stenvers gekozen tot president-elect. Het is voor het eerst in de bijna 100-jarige geschiedenis van MWC dat een Nederlander voorzitter wordt.

Henk Stenvers is sinds 2002 algemeen secretaris/directeur van de Algemene Doopsgezinde Sociëteit, de doopsgezinde geloofsgemeenschap in Nederland. Daarnaast is hij al enige jaren actief als secretaris van de Deacons Commission, één van de vier commissies van MWC. Sinds 2014 is hij tevens coördinator-Europa van MWC. Tijdens de komende wereldwijde assemblee van MWC, juli 2021 in Semarang (Indonesië), zal Stenvers officieel aantreden als voorzitter, waarmee hij de huidige voorzitter Nelson Kraybill opvolgt. ‘Ik voel mij zeer gezegend deel uit te maken van een zo veelzijdige geloofsfamilie’, aldus Henk Stenvers. ‘Niet alleen in Europa, maar wereldwijd. Het deelnemen aan een grote diversiteit aan vieringen, en de contacten en geloofsgesprekken met zoveel mensen wereldwijd, hebben mijn leven en mijn geloof verrijkt op een manier die ik nooit voor mogelijk had gehouden.’

Mennonite World Conference ontstond in 1925 in Zwitserland, waar een conferentie ter gelegenheid van 400 jaar anabaptisme werd gehouden. In de loop der jaren groeide MWC uit tot een wereldwijde gemeenschap van Brethren in Christ en doopsgezinde-, mennonieten-, en anabaptistische kerken. Er zijn 101 geloofsgemeenschappen uit 54 verschillende landen lid van Mennonite World Conference, met in totaal 1,2 miljoen leden. De Duitse predikant Christiaan Neff was de grote inspirator achter het ontstaan van MWC en was tevens de eerste voorzitter. Neff is, tot aan de benoeming van Stenvers, de enige uit Europa afkomstige voorzitter die MWC heeft gekend.

Foto: Ramon Philippo


Terug
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl