Agenda

 
 
vrijdag 16 maart 2018, 19:30 uur

Mantra-avond Het Lied van de Ziel o.l.v. Jan Kortie

Vermaning Leeuwarden, Wirdumerdijk 18

Tijdens de avond zingen we mantra's, uit zeer diverse religieuze en spirituele richtingen, in allerlei talen. Veelal met pianobegeleiding. Een deel van de muziek is ingetogen, soms ontroerend, een ander deel is uitbundig, dan
spat de vreugde ervan af. Het licht is gedempt, de sfeer is verstild. Er is niets voorgeschreven dat je zou moeten voelen of geloven. Tijdens deze avonden richten we ons op het woordenloze mysterie van het leven, we pogen dit stille mysterie te verklanken. Samen zingend overstijgen we het denken, en zo verbinden we ons nog dieper met dat mysterie en met elkaar.

Het samen zingen van mantra's is heilzaam, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de wereld. Als wij ons met elkaar verbinden is dat een bijdrage aan onze wereld, waarin we zo vaak in dualiteit en dus isolement leven. We zingen woorden vol betekenis. In de klank van de stem, in de zangerige toewijding ervan, komt die betekenis tot leven. Het gaat om korte teksten op eenvoudige melodieŽn. Dat schept ruimte om te zijn met de klank, met de wijsheid die in de woorden besloten ligt, met de betoverende herhaling en de wonderschone muziek die dan kan ontstaan.

Praktische informatie

Datum: vr. 16 maart 2018
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Locatie: Doopsgezinde kerk, Wirdumerdijk 18, 8911 CD Leeuwarden
Kosten: Ä 17,50* (combinatie met middag Ä 55)
Aanmelden en informatie via annemarie@spelendsterk.nl


*Als de prijs een doorslaggevend bezwaar voor je is, neem dan
contact op voor een eventuele oplossing.Je kunt je mail
richten aan annemarie@spelendsterk.nl


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2018 Doopsgezind.nl