Nieuws

 
 
2 maart 2018

Nora, islamofobie-watcher in verkiezingstijd

Op 23 februari is het project ‘Nora’ van start gegaan. Nora is een Nederlandse moslima en een digitaal personage, welbespraakt én deskundig. Zij registreert in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart islamgerelateerde uitspraken van (vooral) politici, journalisten en opiniemakers. Via e-posters zal zij op Facebook, Twitter en Instagram vervolgens bijna dagelijks commentaar geven op uitspraken die discriminerend, stigmatiserend of islamofoob zijn, of daar dicht bij in de buurt komen. Haar uitspraken op sociale media licht zij uitgebreider toe via de website www.noraspreekt.nl.

Het doel van ‘Nora’ is om meer bewustwording te creëren over islamofobie, stigmatisering en discriminatie. Aan dit project zullen in netwerkverband vele honderden organisaties en individuen meewerken, zowel islamitische als niet-islamitische. ‘Verdachte' uitspraken kunnen worden gemeld bij ‘Nora’ via info@noraspreekt.nl

‘Nora’ is een initiatief van Stichting Humanislam. In Doopsgezind NL van maart-april staat een interview met oprichter Enis Odaci.

Volg Nora via
Twitter: @NoraSpreekt
Instagram: @noraspreekt
Facebook: https://www.facebook.com/noraspreekt/


Terug
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl