Agenda

 
 
donderdag 10 mei 2018, 10:00 uur

MERKwaardig | De Nederlandse algemeen coördinator voor de MERK

Montbéliard

Tijdens de Europese doopsgezinde conferentie MERK (10-13 mei) zal er een hoop te doen zijn. In de rubriek 'MERKwaardig' houden we u de komende weken op de hoogte van de workshops en sprekers van Nederlandse bodem.

Deze week stelt onze Nederlandse algemeen coördinator voor de MERK, Renze Yetsinga, zich voor.

Wie ben je?

Ik ben Renze Pieter Yetsenga, emeritus Doopsgezind predikant (73), uit Groningen. Ik ben opgegroeid op ongeveer een steenworp afstand van het Menno Simonszmonument, Witmarsum. Namens de A.D.S. ben ik algemeen coördinator voor de MERK.

Wat houdt dat in?

Ik heb steeds de voorbereidende weekenden in Frankrijk meegemaakt. Met het Nederlandse team hebben we de ideeën en suggesties verzameld en gegroepeerd en tussentijds hebben we regelmatig overleg gehad. In die rol heb ik o.a. een aantal sprekers gevraagd voor op de MERK. Wat ik daarnaast bijzonder vind is dat tijdens de MERK het diaconaal project van de Doopsgezinde Gemeente Groningen gepresenteerd wordt, de zogenaamde Doperse Dis voor thuis- en daklozen.

Wat ga je doen op de MERK?

Tijdens de MERK leid ik twee keer een workshop Contextueel Pastoraat. Daarin komen de volgende thema’s ter sprake: geven/ontvangen, meerzijdig partijdig gericht zijn, loyaal/disloyaal etc. Bovendien wachten mij tijdens de MERK verschillende organisatorische taken, net als zes jaar geleden in Zwitserland.  In Zwitserland heb ik destijds hetzelfde traject afgelegd. Tijdens de MERK probeer ik ook zelf een aantal workshops te bezoeken en uiteraard ben ik met Lamkje, mijn vrouw, bij de plenaire zittingen aanwezig. Kortom, wij verheugen ons op onze tocht naar Montbéliard, want zoals het thema zegt: “Zo ’n verhaal kun je niet voor jezelf houden!”

 

Doopsgezinden uit Europa komen van 10 – 13 mei 2018 in Montbéliard (Frankrijk) bij elkaar. Het inspirerende thema: ‘Zo’n verhaal houd je niet voor jezelf; Leef het verhaal!’ zal op velerlei wijze belicht worden. Dit alles heeft te maken met hoe we ons geloof verder brengen en overdragen. Tijdens deze MERK zullen er tal van workshops gehouden worden, ook van Nederlandse bodem.

Klik hier voor meer informatie over de MERK.


Terug
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl